Kolorowe babeczki są idealnym rozwiązaniem na dodatek do ciasta serwowanego gościom na urodziny lub imieniny, szczególnie jeśli goszczą na nich mali smakosze.
Muffinki :
2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
100 g masła ( roztopić)
1 jajko
2 łyżki kakao – do wersji ciemnej
Wykonanie :
Margarynę roztapiam, czekam aż troszkę przestygnie, wszystkie składniki mieszam na małych obrotach i wylewam do foremek
Do ozdoby użyłam czekoladowego kremu z Cykorii, draże na wagę oraz agrestową galaretkę.
Galaretkę wylewam do kwadratowej blaszki, po zastygnięciu wykrawam z niej motylki ( foremki z Dekoracja Ciast), zamiast agrestowej polecam użyć truskawkowej – czerwone motylki ładniej będą się odbijać
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz