środa, 10 kwietnia 2013

parówki w cieście francuskim


Jest to idealne rozwiązanie jeśli chcemy zjeść coś dobrego a nie do końca możemy się zdecydować co to ma być :)
Potrzebujemy :

- gotowe ciasto francuskie ( jeśli kolację robimy dla 4 osób koniecznie musimy mieć 2 opakowania)
- żółty ser
- parówki
- papryka
- pieczarki
- jajko
- sezam
Ciasto naleśnikowe rozwijamy i kroimy na 4 części, na środku układamy parówkę, paprykę, pieczarki, żółty ser, całość zwijamy w naleśnika, wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Osobiście lubię posypać zawartość naleśnika przyprawą do ziemniaków – aromat ziół dodatkowo ulepsza całość dania.
Pieczemy w piekarniku ok. 20 min na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz