środa, 10 kwietnia 2013

drobiowe roladki ze szpinakiem


Dzisiaj kolejny przepis na smaczny obiad :)
Do przygotowania potrzebujemy :

pierś z kurczaka
szpinak mrożony lub świeży
kasza kuskus
warzywa na patelnię
Pierś z kurczaka rozbijamy jak na kotlety, układamy na niej szpinak, następnie zawijamy na naleśnika. Ja przebijam całość małą wykałaczką, żeby roladki dobrze się trzymały, Wierzch roladek posypuję delikatem do mięs.
Całość pieczemy w piekarniku z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy przez około 35-40 min.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na niej rozmrażamy nasze warzywa na patelnię, kiedy woda odparuje dodaję przyprawę do ziemniaków, która jest kompozycją wielu ziół idealnych do warzyw. Warzywa układam na kaszy kuskus.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz