środa, 10 kwietnia 2013

miłosny deser na każdą okazję


Deser pełny miłości – pieszczota dla podniebienia :) idealny na romantyczną kolację jak i bez okazji, w końcu uczucie warto wyrażać codziennie.

Do przygotowania potrzebujemy :
2 galaretki wiśniowe
budyń malinowy
troszkę sok owocowego ( typu syrop paola)
gorzka czekolada
banan
kiwi
Galaretkę rozrabiamy wg przepisu na opakowaniu, następnie rozlewamy ją do pucharków, resztę wlewamy do płaskiego naczynia ( będziemy z tego wycinać serca ).
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do schłodzenia.
Czekoladę ścieramy na najdrobniejszych oczkach.
Owoce obieramy i kroimy w plasterki.
Kiedy galaretka w pucharkach stężeje wykładamy na nią budyń i polewamy kilkoma kroplami syropu owocowego, całość opruszamy czekoladą. Układamy na czekoladzie plasterki owoców. Serca wycinany foremką do pieczenia kruchych ciastek, ważne jest aby galaretka nie była cienka ponieważ ciężko nam będzie ją wyłożyć na wierzch deseru. Deserki możemy dodatkowo obsypać kolorowymi cukiereczkami do dekoracji ciast lub ułożyć na nich kilka kolorowych draży.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz